O nas

Sypka Mąka to idea dobrej kuchni z prostych produktów. Zgadzamy się z poglądem, że prostota jest matką dobrego smaku, a dobre produkty obronią się same. To one są początkiem wszystkiego. Nie trzeba kombinować. Wystarczy skorzystać z ich jakości, smaku i się zainspirować. W obu Sypkich Mąkach zawsze na pierwszym miejscu jest produkt, potem dopiero kucharz i jego pomysł na uzyskanie harmonijnych dań.

Pomysły przesiane tak, aby wybrać najlepsze – te, które gwarantują dobrą atmosferę w lokalu. Oczywiście nie zapominając o szczypcie dobrego smaku i empatii w kierunku każdego mięsożercy, weganina, wegetarianina, bezglutenowca i uczuleniowca – w miarę naszych możliwości. Cieszy nas smak 16-miesięcznego Grana Padano, kremowej burraty (D.O.P / chroniona nazwa pochodzenia) i esencjonalnego bulionu. To bazy naszego menu.

„Ta kuchnia jest jak ja – prosta i zrobiona tak, aby cieszyć i celebrować czas, którego każdy ma dziś mało, a dobre jedzenie to taka nagroda za trud codzienności…” – zapraszam, Jurek Sobieniak.