Projekt Baraban powstał z miłości do kuchni Bałkanów.

Zapraszamy w podroż smakową po takich krajach jak Chorwacja, Serbia, Czarnogóra i Macedonia. Menu to prawdziwy bałkański kocioł na talerzu! Kocioł południowego temperamentu, urozmaicony autorskimi pomysłami, wzbogacony oryginalnymi przyprawami i fantazją płynącą prosto z serca. W klimatycznym wnętrzu każdy znajdzie dla siebie odpowiednie miejsce na posiłek, pracę czy oddech od codzienności.

Śniadania

Śniadania dostępne cały tydzień w godzinach 9:00-12:00.
W powyższych godzinach serwujemy jedynie menu śniadaniowe.

*Przy grupach od 6 osób do całkowitej kwoty rachunku doliczamy 10%
17



BENEDYKT
2 jajka w koszulce, barabański sos holenderski, szynka, szczypiorek, prażony sezam, warzywa sezonowe, chleb na dzikich drożdżach
34


6 MINUT
2 jajka 6-cio minutowe, awokado, grillowane krewetki, warzywa sezonowe z oliwą ziołową, masło, chleb na dzikich drożdżach
19


JAJKA PO TURECKU
2 jajka w koszulce podane na bałkańskim jogurcie z palonym masłem z chilli, kolendra, lepinia
24


URNEBES
Twarożek z papryką i kajmakiem, sos lutenica, sos baraban, warzywa sezonowe z oliwą ziołową, chleb na dzikich drożdżach
22



GRECKI SŁODZIAK
Domowa chałka maślana mszczonowskiej receptury, zapiekana po francusku w flanie jajecznym z bałkańskim jogurtem, miodem spadziowym i owocami
29


BAŁKAN BREAKFAST
Trzy frankfurterki, jajko sadzone, szczypiorek, prebranac serbski, masło, musztarda ajvarowa, bułka brioche rolls
18


JAJECZNICA
Jajecznica z 3 jaj podawana z masłem i chlebem na dzikich drożdżach
19


OMLET
Omlet z 3 jaj podawany z masłem i chlebem na dzikich drożdżach
22


OWSIANKA
Płatki owsiane, mleko owsiane, owoce sezonowe, jogurt bałkański, miód tymiankowy
18

FRANCUZ
Croissant maślany, domowa konfitura


6
5
4
4
6
8
8
8
8
8
4
8
6
8
8

Dodatki:
urnebes 80g
jogurt bałkański 80g
miód tymiankowy 30ml
masło 30g
domowa konfitura 80g
owoce sezonowe 100g
boczek 80g
frankfurterki 2szt
szynka 80g
awokado 0,5szt
pomidor 80g
warzywa sezonowe 90g
jajko 1szt
chleb na dzikich drożdżach 80g
lepinia 1szt

PRZYSTAWKI

36


PASULJ
Serbska fasola w sosie pomidorowym z jagnięcymi kiełbaskami i boczkiem
46



TATARAK
Tatar po bałkańsku z bawety wołowej z siekaną cukrową cebulą, musztardą ajvarową, piklami, pastą z oliwek i domowym grillowanym chlebem na dzikich drożdżach z zatarem
46



TATAR PO HUSARSKU
Tatar z bawety wołowej z cukrową cebulą, ogórkiem kiszonym, marynowanymi grzybami, żółtkiem, oliwą lubczykową i domowym grillowanym chlebem na dzikich drożdżach
42



NIE UDAWAJ GREKA
Feta zapiekana w pomidorach z pieczoną papryką oraz cukrową cebulą, aromatycznym kminem i oregano, podana z grillowaną lepinją i pastą oliwkową
38



WEGE RAJ
Tatar z suszonych i dojrzałych pomidorów z kaparami, czubrycą, marynowanymi podgrzybkami, musztardą, cebulą cukrową i domowym grillowanym chlebem na dzikich drożdżach z zatarem
39


GIRICE
Smażone małe rybki niczym morskie frytki. Doskonała przekąska pod każdy rodzaj alkoholu
39


DZIANY DRÓB
Szaszłyk z wątróbki indyczej, podany na musie z pieczonych jabłek z tymiankiem, marynowaną cebulą i lepinją
59



SPLIT-NE KREWETKI
Smażone krewetki 7 szt w sosie winno-maślanym z dodatkiem czosnku, cebuli cukrowej, papryczki chilli podane z grillowaną lepinją

ZUPY

19



POLSKA DUSZA
Bulion drobiowo-wołowy z wkładką mięsną i makaronem zawijanym, zwanym śulice lub fuźi, tradycyjnie robionym na chorwackich wyspach i w Istrii
19

ZUPA DNIA
…jak zabarabani w kotle

DESKI MIĘSIW LUB OWOCÓW MORZA

299







M JAK MIĘSO (co najmniej dla czterech osób)
Kompozycja naszych mięs grillowanych na kamieniach lawowych, gicz jagnięca, pljeskavica, cevapcici, kiełbaski bałkańskie, grillowana
podwędzana polędwica wieprzowa, wątróbka indycza w boczku i czarnym pieprzu, zestaw naszych sosów, lepinja z masłem czosnkowym, pieczona marynowana papryka, piklowana pikantna marchew, duszona kapusta w miodzie i nieśmiertelniku
159




MAŁE M JAK MIĘSO (dla dwóch osób)
Pljeskavica na ziemniaczanej bułce, bałkańskie kiełbaski, cevapcici, szaszłyki z wątróbki w boczku wędzonym, zestaw sosów bałkańskich, piklowana marchew, sałata szopska, grillowane warzywa
299





M JAK MORZE (dla czterech osób)
Grillowana dorada, stek z mątwy, grillowane dwie krewetki tygrysie z głową, cztery krewetki tygrysie panierowane, kalmary panierowane, pikantne grillowane pljeskavice z małży, krewetki w boczku, lepinja, mix barabańskich sosów, mix sałat z sosem
cytrynowym
139



SŁITO FRITO (Specjalność Barabanu)
Chrupiące kalmary, krewetki, kałamarnica, girice w firmowej panierce, pikantny ajvar majo i miska chrupiących sałat w dresingu cytrynowym

DANIA GŁÓWNE

68


BAŁKANICA
Grillowany na ogniu flank steak z grillowanymi warzywami i sosem barbeque na śliwkowej rakii
59



CEVAPCICI
Bałkańskie siekane kotleciki baranio-jagnięce z domową grillowaną ziemniaczaną bułką, zestawem sosów barabańskich i sałatką tarator
54



ODROBINA
Kurczak grillowany na szpadzie marynowany w serbskiej marynacie z kaszą bulgur i winogronami w miodzie tymiankowym
62



PLJESKAWICA GURMAŃSKA
Grillowane siekane mięso wołowe z dodatkiem wędzonego boczku i sera z naszą mieszanką przypraw, prażonym bulgurem z pieczoną papryką i zestawem sosów barabańskich
62



PLJESKAVICA BARABAŃKA
Grillowane, siekane mięso wołowe z naszą mieszanką przypraw, kremowymi ziemniakami smażonymi na rumiany kolor i zestawem sosów barabańskich
56



PEĆENA PEĆENICA
Polędwica wieprzowa w czubrycy podwędzana drewnem jabłkowym podana na grillowanych warzywach w ziołowej bejcy i kajmaku
59



BARABAŃSKI CEVAP
Grillowane siekane mięso baranio-jagnięce owinięte w boczku, nadziewane bałkańskim serem owczym i ziołami z sałatką szopską i zestawem bałkańskich sosów
110





KONFITOWANA OŚMIORNICA
Konfitowana macka ośmiornicy z chimichurri, podana ze smażoną w tymiankowym miodzie rzymską sałatą, grillowanymi warzywami,
pieczonymi ziemniakami i kiełbaską Kulen, a na dodatek pindżur i sos cytrynowy
97


A NIECH TO GĘŚ KOPNIE
Pieczone udo gęsie z gnocchi w sosie maślanym i zasmażanymi burakami
69


GOVEDI OBRAZI
Policzki wołowe z puree z pieczonego batata, piklowaną cebulką, szczypiorem i sosem winno-pieczeniowym
51


ZACZAROWANY OGRÓD
Stek z imbirowego kalafiora, puree z gruszki i z pietruszki, granat, salsa pomidorowa
62

MULE NA DWA SPOSOBY
Do wyboru w sosie winnym lub pomidorowym, lepinja
99


ORŁORYB
Smażony filet z kulbina, czarna soczewica, pikantna surówka z marynowanej marchewki, ogórka, kolendry i sezamu
149


CHORWACKI SURF & TURF
Grillowana polędwica wołowa podana ze smażonymi krewetkami, pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami
129


NIEZŁA SZTUKA
Grillowana polędwica wołowa 200g., podana z pieczonymi ziemniakami w zatarze, warzywami i sosem pieprzowym
169



TALOS
Stek z polędwicy wołowej 300g podany z chimichurri , grillowanymi warzywami, pieczonym ziemniakiem, serem szopskim i tzatzikami
89




TAMBURA
Pieczona noga jagnięca w rozmarynie i tymianku, podana z grillowaną lepinją, pieczoną fasolą w karmelizowanej cebuli, duszoną kapustą w miodzie, pieczoną papryką marynowaną w czosnku i occie
SOSY DO DAŃ GŁÓWNYCH
10


CHIMICHURRI
Wyjątkowo aromatyczny sos ziołowy z natki pietruszki, bazylii, oregano i szalotki
10


LUTENICA
Cudowny sos na pieczonej papryce i pomidorach, doprawiony solą i świeżo mielonym pieprzem
10


PINDŻUR
Ognista pasta z pieczonej papryki słodkiej i ostrej, z dodatkiem bakłażanów, czosnku i kminu (niebo a raczej piekło w gębie)
10



BARABAN
Nasz firmowy sos z pieczonych bakłażanów, cukrowej cebuli, wędzonej papryki i prażonego kminu, mieszany z bałkański jogurtem i chili
10


KAJMAK
Kremowa pasta z gęstej śmietanki fermentowanej i solonej do uzyskania gęstego sosu (krem dela krem)
10

GRECKA DUMA
Jogurt bałkański z ogórkiem, czosnkiem i solą
10

TAPENADA Z OLIWEK
Pasta z oliwek z czosnkiem pietruszką i oliwą
10

AJVAR MAJO
Domowy majonez połączony z pikantnym paprykowym ajvarem

BARABAŃSKIE MEZZE

79







BARABAŃSKIE MEZZE SIREVI (dla 3 osób)
Mieszanka sosów barabańskich: lutenica, pindżur, pikantne ajvar majo, firmowy sos baraban z pieczonego bakłażana oraz
marynowana marchew, bałkańska dusza, suszone oliwki, grecka duma, kajmak, feta w oliwie z czarnym pieprzem, ser bułgarski
w oliwie czosnkowej i czuszce, chorwacki ser dojrzewający bovizola, grillowana lepinja*, marynowane winogrona do wyboru bałkańska lepinia lub pieczywo bezglutenowe
89






BARABAŃSKIE MEZZE MESO (dla 3 osób)
Mieszanka sosów barabańskich: lutenica, Pindżur, pikantne ajvar majo, firmowy sos baraban z pieczonego bakłażana oraz
marynowana marchew, bałkańska dusza, suszone oliwki, grecka duma, kajmak, suszona dalmacka szynka prśut, wędzony speck,
pikantna kiełbasa Kulen, pastrami tureckie, grillowana lepinia, figi w czerwonym winie z miodem tymiankowym
64



MEZZE (dla 2 osób)
Zestaw przekąsek: Dolmadakia, piklowana marchewka, pasta z pieczonego bakłażana, ajvar, oliwki, pasta z pieczonej papryki, fava, urnebes, podanych z lawaszem

SAŁATY

38


SZOPSKA
Papryka, cebula cukrowa, ogórek, pomidor, słony ser bałkański, oliwa ajvarowa, ocet winny, natka
32

CESAR
Sałata rzymska, pomidor cherry, grzanki, sos cesar
38

SAŁATA DNIA
O szczegóły zapytaj kelnera
DODATKI
12Grillowana lepinja z oliwą i czosnkiem
35Smażone krewetki 5 szt w sosie winno-maślanym
24Plaster koziego sera z orzechami włoskimi
29Rumuńskie pastrami wołowe z figami w czerwonym winie
12Grillowany chleb bezglutenowy
19Grillowany kurczak

MAKARONY

44


PEŁNOZIARNISTY ZADAR
Makaron razowy w sosie z pieczonych pomidorów, cukinia, bakłażan, oliwki, cebulka, czosnek, ser szopski
69


CZARNO TO WIDZĘ
Pikantny makaron barwiony sepią z krewetkami tygrysimi, cebulą, czosnkiem w sosie ze skorupiaków z grubo ciętą natką pietruszki
49

TRI CIJEVI
Tagliatelle w sosie pomidorowym z kiełbaskami jagnięcymi
41



CAŁA DALMACJA
Zawijane cienkie kluski w lekkim sosie śmietanowym z cukinią, czosnkiem, cebulą cukrową, pieczoną papryką, oliwkami i serem owczym
69



SPORKI
Makaron zwijany w rurkę (prosto z Istrii) w gęstym sosie pomidorowym z owocami morza, czosnkiem i grubo siekaną natką pietruszki

PODPŁOMYKI

39

PODPŁOMYK DALMACKI
sos pomidorowy, mozzarella, rukola, oregano
42

PODPŁOMYK CHORWACKI
sos pomidorowy, mozzarella, kiełbasa Kulen, jalapeno
51


PODPŁOMYK CZARNOGÓRSKI
sos pomidorowy, mozzarella, szynka dojrzewająca prśut, roszponka, oliwa czosnkowa
51


PODPŁOMYK MACEDOŃSKI
sos pomidorowy, mozzarella, solona wołowina peklowana, cebula, pieczarki, oliwa czosnkowa, natka pietruszki
42


PODPŁOMYK TURECKI
sos pomidorowy, mozzarella, bakłażan marynowany, cebula, pieczarki, oliwa czosnkowa, natka pietruszki

DESERY

27



ZŁOTY SŁODZIAK
Ciasto filo przekładane masłem, cukrem brązowym i cynamonem, zapiekane na chrupko, podane z kremem kawowym i musem chałwowym
27


TOPLO LADNO
Gorący suflet czekoladowy z płynną czekoladą w środku, podany z sorbetem wiśniowym
27

DESER TYGODNIA
O szczegóły zapytaj kelnera

DANIA DLA DZIECI

17

BAJKA BRZECHWY
Bulion drobiowo-wołowy z ziemniaczanymi kluseczkami chiche
17

SEKRET GOLARZA FILIPA
Zupa pomidorowa z domowym makaronem
32


ANATOL KUKURYK
Panierowane kawałki kurczaka podane
z frytkami i surówką z marchewki
25


PIEGI PANA KLEKSA
Racuchy z jabłkami podane z sezonowymi
owocami i cukrem pudrem
19

PODSTĘP ALOJZEGO BĄBLA
Domowe frytki z sosem pomidorowym
24


ADAŚ NIEZGÓDKA
Długi makaron w domowym sosie pomidorowym
ze śmietanką

DODATKI

19


SZOPSKA
Papryka, cebula cukrowa, ogórek, pomidor, słony ser bałkański, oliwa ajvarowa, ocet winny, natka
17

LASKOVACKA SAŁATA
Pomidory, papryka pieczona, ostra papryka, por, czosnek, oliwa
17

TARATOR
Ogórek zielony, orzechy, jogurt grecki, koperek, oliwa
12

WITAMINKA
Pikantna marchew piklowana z czosnkiem i czuszką
12

PRŻENI KRUMPIRI
Kremowe ziemniaczki z ziołami smażone na rumiany kolor
12

LEPINJA
Chleb bałkański grillowany na kamieniach lawowych
12

BAŁKAŃSKIE ZŁOTO
Bulgur z cukrową cebulą i papryką, duszony na oliwie czosnkowej
12

PREBRANAC SERBSKI
Duszona fasola z papryką i cebulą cukrową
12


MAGICZNE WARZYWO
Duszona kapusta na maśle z miodem i nieśmiertelnikiem zwanym kocanką lub maggi
12

BAŁKAŃSKA DUSZA
Marynowane pieczone papryki z czosnkiem i oliwą

SOSY

10


CHIMICHURRI
Wyjątkowo aromatyczny sos ziołowy z natki pietruszki, bazylii, oregano i szalotki
10


LUTENICA
Cudowny sos na pieczonej papryce i pomidorach, doprawiony solą i świeżo mielonym pieprzem
10


PINDŻUR
Ognista pasta z pieczonej papryki słodkiej i ostrej, z dodatkiem bakłażanów, czosnku i kminu (niebo a raczej piekło w gębie)
10



BARABAN
Nasz firmowy sos z pieczonych bakłażanów, cukrowej cebuli, wędzonej papryki i prażonego kminu, mieszany z bałkański jogurtem i chili
10


KAJMAK
Kremowa pasta z gęstej śmietanki fermentowanej i solonej do uzyskania gęstego sosu (krem dela krem)
10

GRECKA DUMA
Jogurt bałkański z ogórkiem, czosnkiem i solą
10

TAPENADA Z OLIWEK
Pasta z oliwek z czosnkiem pietruszką i oliwą
10

AJVAR MAJO
Domowy majonez połączony z pikantnym paprykowym ajvarem

Napoje

Herbata Ronnefeldt

18


Dzbanek
czarna, zielona, Earl Grey, zielona owocowa, sencha z mango,
miętowa, malinowa, truskawkowa, biała herbata owocowa

Kawa

10Espresso
12Espresso Doppio
12Americano
16Latte
16Flat white
14Cappuccino
18Kawa mrożona
+3zł
Mleko roślinne

Napoje

10

Pepsi / Pepsi Max / 7up / Mirinda / Tonic / Ice tea
200ml
10

Sok
jabłkowy / czarna porzeczka / pomarańczowy / pomidorowy
200ml
19


Sok ze świeżo wyciskanych owoców
pomarańcza / grapefruit / mieszany pomarańcza-grapefruit
300ml
9

Woda gazowana / niegazowana
330 ml
17Woda Cisowianka / Woda Perlage
700ml
18



Lemoniada
(nasze lemoniady przygotowywane są na bazie przecierów z owoców) klasyczna, truskawkowa, malinowa, marakuja
400ml

Dzbanek 1l

27
Pepsi / sok jabłkowy / czarna porzeczka / pomarańcza
32

Lemoniada
klasyczna, truskawkowa, malinowa, marakuja
17
Woda bez gazu

Alkohole

 


15
18
17
17
17
17
15
18
17
17
17
18


Piwo
Żywiec biały 0,3l
Żywiec biały 0,5l
Żywiec Apa
Żywiec IPA
Żywiec 0,5l
Żywiec Porter 0,5l
Heineken beczka 0,3l
Heineken beczka 0,5l
Namysłów Pils 0,5l
Heineken Silver 0,5l
Heineken 0% 0,5l
Skopsko Lager 0,5l

36
50
36
22
28
18


Brandy/Cognac
Calvados Boulard 40 ml
Hennessy VSOP 40ml
Hennessy VS 40ml
Metaxa 5* 40ml
Metaxa 7* 40ml
Stock 84 40ml



28
44
35
45
16
24
28
28
41
65
31
99
24
22
24
24
28
WHISKY/BOURBON

Aberlour 12YO 40ml
Aberfeldy 12YO 40 ml
Auchentoshan American Oak 40 ml
Ardbeg 10YO 40ml 
Ballantine’s 40ml
Chivas Regal 12YO 40ml
Dimple 15YO 40ml 
Glenfiddich 12YO 40ml
Glenfiddich 15YO 40ml
Glenmorangie 18YO 40ml
Glenmorangie Orginal 40ml
Hibiki Harmony Suntory
Jack Daniel’s 40ml
Jameson 40ml
Jim Beam Black 40ml
Marker’s Mark 40ml
Singleton 12 40ml

17
17
17
19
RAKIJA
Prvijenac Plantaże (winogronowa) 40 ml
Sljive Takowo (śliwkowa) 40 ml
Rubinov Vinjak Plantaże 40 ml
Otec V.S.O.P. Brandy 40 ml


390

450
SZAMPAN
Moet&Chandon Brut 750ml
Moet&Chandon Ice Imperial 750ml

19
19
37
Tequila
Olmeca Blaco 40ml
Olmeca Gold 40ml
Patron Silver 40ml

17
19
27
GIN
Beefeater 40ml
Finsbury 40 ml
Hendrik’s 40ml

29
15
16
10
12
370
180
190
120
140

Wódka
Belvedere 40 ml
Finlandia 40 ml
Ostoya 40 ml
Wyborowa 40ml
Cytrynówka 40 ml
Belvedere 0,5l
Finlandia 0,5l
Ostoya 0,5l
Wyborowa 0,5l
Cytrynówka 0,5l
17
17
18
19
15
18
18
18
16
16
Likiery
Archers 40 ml
Amaretto Disaronno 40 ml
Baileys 40ml
Jägermeister 40ml
Amaretto 40ml
Kahlua 40ml
Fernet Branca 40ml
Cointreau 40ml
Kijapa 40 ml
Pelinkovac – piołunówka z ziolami

18
20
29
35
RUM
Havana Club 3YO 40ml
Havana Club 7YO 40ml
DICTADOR 10YO 40ml
DICTADOR 12YO 40ml
18
18
18
18
Vermouth/ Aperitif
Campari 40 ml
Martini Bianco 80ml
Martini Dry 80ml
Martini Rosso 80 ml

Koktajle

Klasyki


34

Negroni
Gin, Martini Rosso, Campari

35

Old fashioned
Jeam Beam Black, Cukier trzcinowy, Angostura

38

Long Island Iced Tea
Gin, Tequila, Wódka, Rum, Cointreau, Sok z cytryny, Pepsi

35

Mojito
Rum, Cukier trzcinowy, Limonka, Mięta, Soda

36

Mojito Waniliowe
Rum, Syrop waniliowy, Limonka, Mięta, Soda

29


Cosmopolitan
Wódka limonkowa, Cointreau, Sok żurawinowy,
Sok z limonki

34

Margerita
Tequila silver, Cointreau, Sok z limonki, Sweet

36

Strawberry Margerita
Tequila silver, Cointreau, Sok z cytryny, Sweet, Truskawki

34

Daiquiri
Rum, Sok z limonki, Sweet

34


Pornstar Martini
Wódka, Marakuja, Syrop waniliowy,
Sok z limonki, Prosecco

32

Espresso Martini
Wódka, Kahlua, Syrop waniliowy, Espresso

30

Whisky Sour
Whisky, sok z cytryny, Sweet, Białko, Angostura

27

Wódka Sour
Wódka, Sok z cytryny, Sweet, Białko, Angostura

29

Aperol Spritz
Aperol, Prosecco, Soda

36

Hugo
Prosecco, Syrop z białego bzu, Mięta, Limonka, Soda

Autorskie


35


Split
Whisky, Marakuja, Granat, Sok z cytryny, Sweet

38

Makuja
Rum, Marakuja, Bols jogurtowy, Syrop makowy


36


KRASTAVAC
Gin, St. Germain, Ogórek, Sok Z Limonki, Sok Jabłkowy, Sprite
36

ALTERNATYWA
Wódka, Fernet Branca, Brzoskwinia, Syrop Litchi, Sok Jabłkowy, Sok Z Cytryny
32

CREAZY BEE
Cachaca, Sok z limonki, Arbuz, Syrop Żurawinowy, Białko, Angostura

39


To-Ten
Wódka infuzowana trawą cytrynową, Syrop imbirowy,
Sok z limonki, Sweet, Napar z czarnej herbaty


37


LETNI SAD
Cognac, Brzoskwinia, Sok Jabłkowy, Sok Z Cytryny, Mięta, Białko, Angostura

GALERIA

KONTAKT

Baraban
Royal Wilanów Klimczaka 1
Tel. 660 805 805

Zamów z dostawą:

UBER EATS

PYSZNE.PL

WOLT

Nasze media społecznościowe:

Godziny otwarcia   
Poniedziałek9:3022:00
Wtorek9:3022:00
Środa9:3022:00
Czwartek9:3022:00
Piątek9:3000:00
Sobota9:3000:00
Niedziela9:3021:00