szef kuchni o byciu restauratorem

Jurek Sobieniak – szef kuchni, technolog, restaurator i pasjonat kuchni. Pierwszą pracę rozpoczął mając 17 lat. W klubie studenckim zmierzył się z realiami gastronomii, gdzie ciężko pracując zrozumiał, czym jest szacunek do wykonywanych zadań. Następnie serwował najlepsze placki ziemniaczane w warszawskiej Himerze. Pokory do pracy i tego, jak zarządzać restauracją nauczył się w sieci kawiarni Bonjur. W koljenych miesiącach pracwał już jako szef kuchni: Wars, Green Patio i Endorfina Foksal. Jest właścicielem bistro Sypka Mąka, Sypka Mąka i Masło oraz sieci Niezłe Bydło. Tworzy też menu dla inych restauratorów, w oparciu o doświadczenie i empatię, które są jego bezcennymi atutami.

Świat dał produkty, a diabeł kucharzy

Sypka Mąka

Kuchnia włoska po polsku z siedzibą na Ursynowie. Jesteśmy otwarci od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00-22:00, a w niedziele 12:00-21:00. Zapraszamy!    

Sypka Mąka

Ursynów     Al. Komisji Edukacji Narodowej 95 02-777 Warszawa (+48) 22 400 03 30 ursynow@sypkamaka.pl

Sypka Mąka i Masło

Kuchnia włoska po polsku, menu rozbudowane o wyśmienite śniadania serwowane od piątku do niedzieli od 9 do 12. Siedziba na Żoliborzu. Jesteśmy dla Was otwarci od poniedziałku do czwartku w godzinach 12:00-22:00, w piątki i soboty w godzinach 9:00-23:00 oraz w niedziele 9:00-21:00. Zapraszamy

Sypka Mąka i Masło

Żoliborz     ul. Rydgiera 13 01-793 Warszawa (+48) 22 126 28 06 zoliborz@sypkamaka.pl